Klacksvenskan 2002    
 
För tredje året i rad ställer Änglarna Stockholm upp i Blåvita färger och slåss mot övriga Sveriges supporterklubbar i Klacksvenskan. Bilder från årets begivelse kommer senare. Här är en rykande färsk rapport av UA.

 
Årets upplaga av Slitz tävling mellan supporterklubbarna blev inte särskilt lyckad för Änglarnas representanter då fjolårets fjärdeplats byttes mot en mittenplacering. Vi får hoppas att det inte är ett dåligt omen inför allsvenskan. De regerande mästarna från Sundsvall försvarade titeln mycket tack vare en stark insats i TV-spelsmomentet.
 
Dagen inleddes med att alla träffades på Slitz redaktion i centrala Stockholm. Inga expo-modeller men väl ett tjugotal fotbollssuportrar mötte upp och hann med några öl innan det var dags för bussfärd till första tävlingsmomentet. Två av tre blåvita straffar tog sig in i maskorna bakom AIKs Daniel Andersson och det var tydligt att han har en svag punkt i sitt högra kryss. Den tredje försvann mot hörnflaggan nånstans. Därefter fraktades vi till Stockholmarnas nya nöjescenter Heron City som ligger farligt nära Statoil i Kungens Kurva.
 
Mycket riktigt blev vi kvar där några timmar men det var klart trevligare den här gången. Efter utklassning av Peking i FIFA 2002 fick vi oss en lektion i TV-spel av en Norrlänning som inte kan ha haft många kompisar. Han lekte sig igenom hela turneringen och förnedrade allt motstånd. Trist att vi lottades mot honom redan i kvarten. Den efterföljande ölhävningen gick ganska bra men det räckte ändå inte till för att lyfta upp oss på pallen.
 
På det hela var det en mycket trevlig dag och vi vill passa på att tacka Slitz och deras sponsorer. Ett stort grattis skickar vi till de rättmätiga blåvita segrarna från Norrland samtidigt som vi måste påpeka att det var smutsigt av AIK (vilka andra) att ta med en tredje man speciellt för ölhävningen.
 
/Martin & Anders Änglarna Stockholm